Zanimljivosti

„Villa Vulin“ je smještena u ekskluzivnom dijelu grada Pule, svega dvjestotinjak metara od mora, okružena borovom šumom, karakterističnom za pulsko priobalje i najljepšim prirodnim plažama. Objekt ima 1,400 četvornih metara. Građen je pomno biranim građevnim materijalom prikupljanim od Rusije i Makedonije do središnje Italije. Ističe se mediteranskim stilom gradnje po uzoru na stare istarske austro-ugarske i talijanske vile, uz poneki detalj bizantske arhitekture. Svi deluks apartmani dizajnirani su različitim, posebnim i originalnim duhom i stilom, stapajući se u savršeno skladnu cjelinu građe, oblika, boja i raskoši.

Interijer vile krasi pozamašna kolekcija slika  birana na aukcijama u razdoblju od tridesetak godina (J. Generalić, D. Popović, M. Berber, C. Billich, S. Stojkov, E. Murtić, V. Jordan i drugi). U zelenilu vrta i maslina mogu se pogledati skulpture Š. Vidulina. U prizemlju vile smješten je vrhunski restoran koji je od 2003. do 2010. godine uvrštavan među najbolje hrvatske restorane. U sklopu restorana nalazi se vinoteka iznimno bogate vinske karte te ponude vina i šampanjaca iz svih dijelova svijeta: Pilato teran, Grgić plavac mali, Medvid, Coronica gran malvazija, Ledeno vino Kutjevo, Stagnum Miloš izbor bobica, Movia veliko rdeče barrique, Antinori Magnum, Gaja Barolo, Oreno Magnum, Chateau Beychevelle, Chateau Palmer, Dom Perignon Rose 98, Krug 88, Salon 95. i druga. Osim vina,  šampanjaca i žestokih pića, u vinoteci se mogu kušati visokokvalitetna, ekstradjevičanska maslinova ulja: Meloto, Ex Albis Chiavalon, Buža, Salvela premium, Ipša, Lesina, Torkul, Brachia, Olynthia i druga. 

Ne čudi stoga što vila već godinama privlači pažnju džet-seta te vodećih francuskih, talijanskih, ruskih i drugih turističkih portala.

Ponosni smo na osebujno i raskošno zdanje boutique-hotela i vile koja gostima i posjetiteljima pruža nezaboravne trenutke i ugođaj. Svojim sadržajem dodatno oplemenjuje Pulu, koja se diči ljepotom, bogatom poviješću i tradicijom kojoj su svjedoci brojni povijesni i kulturni spomenici.