Jelovnik

„ISTARSKA GASTRONOMSKA PRIČA“

HLADNA PREDJELA

  • ISTARSKI PRŠUT NA STALKU
  • SUHI OMBOLO
  • ISTARSKA KOBASICA
  • FILET OD BOŠKARINA U MASLINOVOM ULJU
  • SALATA OD FOLPI
  • KARPAČO OD HOBOTNICE
  • MARINIRANI REPOVI JADRANSKIH ŠKAMPA
  • SVJEŽE JADRANSKE ŠKOLJKE NA LEDU
  • SARDELE NA SAVOR
  • MARINIRANI FILET ORADE U MALVAZIJI

JUHE

  • MANEŠTRA S BOBIĆIMA
  • JUHA OD GOVEĐEG REPA S FIDELINIMA
  • JUHA OD ČEŠNJAKA
  • JUHA OD PLEMENITE JADRANSKE RIBE

TOPLA PREDJELA

  • RAVIOLI SA ŽGVACETOM OD DOMAĆE KOKOŠI
  • PLJUKANCI S PRŠUTOM I ŠPAROGAMA
  • FUŽI S UMAKOM OD BOŠKARINA
  • NJOKI S JELENOM
  • TALJATELE S BIJELIM SAMONIKLIM TARTUFIMA
  • BAKALAR S POSUTICAMA
  • ŠURLICE SA ŠKAMPIMA
  • CRNI RIŽOTO SA SIPOM
  • PEDOĆI I DONDOLE NA BUZARU

GLAVNA JELA

  • SVJEŽA PEČENA RIBA S KRUMPIRIMA
  • PUNJENI DOMAĆI KALAMARI S PRŠUTOM I SIROM
  • FILET PALAMIDE S KAPULOM
  • BRODET OD JADRANSKE RIBE S PALENTOM
  • KOZLIĆ U LONCU SA ZELJEM
  • OSOBUKO OD TELETA S FAROM
  • JANJEĆA KOLJENICA S JEČMOM I KRUMPIROM
  • NONINA KANAVACA
  • TAGLIATA OD BOŠKARINA S TARTUFOM

DESERTI

  • PINCA U BISKI
  • POVETICA
  • KROŠTULE S RAKIJOM
  • FRITULE
  • LABINSKI KRAFI
  • CARSKE MRVICE
  • MAKOVNJAČA
  • ŠTRUDEL OD JABUKA
  • ISTARSKA SUPA
  • NJOKI S MARMELADOM

SIREVI

  • OVČJI SIR
  • KOZJI SIR
  • KRAVLJA SKUTA
  • SIR S TARTUFIMA
  • PAŠKI SIR

FLAMBIRANA JELA

  • FLAMBIRANI ŠATOBRIJAN (za dvije osobe)
  • FLAMBIRANI FILET SVJEŽEG LOSOSA „BARBARA“
  • FLAMBIRANI JANJEĆI KARE U UMAKU OD JOGURTA
  • FLAMBIRANI FILET BRANCINA

FLAMBIRANO VOĆE

  • MESNI FONDI
  • RIBLJI FONDI
  • VOĆNI FONDI

ZALOGAJČIĆI  – TAPASI

  • TAPASI S PRŠUTOM
  • TAPASI S KAVIJAROM
  • TAPASI S DIMLJENIM LOSOSOM
  • TAPASI S PLEMENITIM SIROM
  • TAPASI S KREMOM OD TARTUFA
  • TAPASI S PATEOM OD RIBE
  • TAPASI S PATEOM OD GUŠČIJE JETRE
  • TAPASI S REPOVIMA ŠKAMPA
  • TAPASI SA SKUTOM

SALATE

  • SVJEŽE SEZONSKE SALATE
  • RAJČICA
  • RUKOLA
  • MATOVILAC

VEGETARIJANSKI KUTAK

  • MIZO-JUHA
  • JUHA OD JEČMA I ŠPINATA
  • ZELENI REZANCI S VRGANJIMA I PESTOM OD PINJOLA
  • GOMOKU-RIŽA
  • PANIRANA MOCARELA NA RIGI
  • FETUČINE SA ŠITAKE-GLJIVAMA I DIMLJENIM TOFUOM

SVJETSKI TRENDOVI U KULINARSTVU

  • JUNEĆI FILET U UMAKU OD GORKE ČOKOLADE I BALZAMIKA (tapenada od svježeg sezonskog povrća)
  • FILET „MINJON“ (carsko povrće na pari i maslacu, kroketi od krumpira)
  • PAČIJA PRSA U UMAKU OD VRHNJA I KALVADOSA (glazirana mrkva, princes-krumpir, punjeni šampinjoni)
  • TELEĆI KARE U UMAKU OD KAPARA I VRHNJA (prženi ljubičasti luk, krumpir u foliji)
  • PEČENI SVINJSKI FILET U PAPRU (umak espanjol i crno vino, pečeni krumpir, zapečena rajčica, zelena salata s plavim sirom i vinegretom, korica francuskog kruha)
  • ŠKAMPI „CARDINALE“ (repovi škampa u pršutu, pirjani na maslacu i pjenušcu, na podlozi od riže na pari i šafrana)
  • JAKOBOVE KAPICE „FANTASY“ (flambirane Jakobove kapice u školjci s pjenicom od krumpira i listićima crnog tartufa)

OKUSI ISTRE

  • PREZENTACIJA I DEGUSTACIJA MASLINOVIH ULJA
  • ISTARSKI PRŠUT NA STALKU
  • IZBOR SIREVA
  • MANEŠTRA S BOBIĆIMA
  • PLJUKANCI SA ŽGVACETOM OD DOMAĆE KOKOŠKE
  • FUŽI S TARTUFIMA
  • RIŽOTO S MORSKIM BISERIMA
  • DOMAĆA KOBASICA I OMBOLO U MALVAZIJI I MASLINOVOM ULJU
  • RAMSTEK OD BOŠKARINA NA BIJELOJ PALENTI I RUKOLI
  • ISTARSKA SUPA
  • FLAMBIRANI SLATKI LABINSKI KRAFI

ROMANTIČNA VEČERA UZ SVIJEĆE

  • KUVER
  • JUNEĆI KARPAČO S BRUSNICAMA I DIVLJIM ŠUMSKIM ŠPAROGAMA (postelja od rige i ekstradjevičanskog maslinovog ulja i pesta od pinjola)
  • KREMASTA KAPUČINO-JUHA OD REPOVA ŠKAMPA
  • RAVIOLI SA ŠITAKE-GLJIVAMA U UMAKU OD ORAHA
  • TELEĆI MEDALJONI U UMAKU OD BIJELIH TARTUFA
  • (garnirano žulien-povrćem na pari i njokima s kestenom)
  • ČOKOLADNA LAVA SA SVJEŽIM ŠUMSKIM VOĆEM

OKUSI JADRANA

  • Kuver
  • Karpačo od hobotnice na postelji od divlje rige
  • Salata od morskih bisera
  • Marinirani repovi škampa na podlozi ekstradjevičanskog maslinovog ulja
  • Juha od plemenite bijele ribe
  • Crni rižoto od sipa s krunicom od pjenice krumpira
  • Pljukanci s kanestrelama i vongolama
  • Filet divlje jadranske ribe s istarskim pršutom
  • Punjene domaće lignje
  • Istarska supa
  • Izbor domaćih istarskih slastica

Kruh i tjestenine su proizvod naše kuće.
Trenutna priprema jela.
Izbor vina po slijedovima. Odabir prepustite našem somelijeru.
Ljubazno vas molimo da rezervirate svoj stol.
Cijene su izražene u kunama. PDV je uračunat u cijenu.

Poštovani gosti,
Obavještavamo vas da sukladno članku 8. Zakona o zaštiti potrošača,  eventualne prigovore možete uputiti e-poštom ili faksom. Pisani odgovor poslat ćemo vam najkasnije petnaest dana od primitka prigovora.